به گزارش مشرق،دکتر ناصر ابراهیمی دریانی در گفت و گو با ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه در 10 روز اول ماه مبارک رمضان سوء هاضمه و یبوست بسیار شایع است،اظهار داشت: برای پیشگیری از ترش کردن معده توصیه میشود از پرخوری در وعده افطار پرهیز شده و از مصرف غذاهای چرب در سحر مانند کله و پاچه،آش رشته،حلیم و نوشیدن مایعات همراه با غذا خودداری شود.
روزه داران بهتر است برای باز کردن روزه خود از نان و پنیر و سبزی و یا آب ولرم و دو عدد خرما و همچنین از غذاهای سبک مانند آش ماست و سوپ استفاده کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد:
خوابیدن بلافاصله پس از صرف غذا نیز گوارش غذا را مختل کرده و موجب ترش کردن معده میشود و باید حداقل تا یک ساعت پس از خوردن سحری از خوابیدن خودداری کرده و اجازه دهند غذایشان هضم شود.
غذا را با آرامش بخورید و از صحبت كردن بين صرف غذا به دليل ورود هوا به معده پرهيز كنند.
دكتر درياني با تاکید بر اینکه باید از نوشيدن نوشابه های گازدار در ماه رمضان خودداری کرد،گفت:افرادی که تمایل شدید به خوردن نوشابه دارند،باید آن را در لیوان بریزند چرا که نوشيدن نوشابه با نی باعث نفخ معده و باد گلو می شود.
این فوق تخصص گوارش با اشاره به بروز يبوست در بسياری از روزهداران،تصريح كرد:در زمان افطار از سالاد، سبزيجات و روغن زيتون استفاده شود و همچنين در فاصله بين سحر و افطار مايعات بيشتر مصرف كنند.
همچنین مصرف آش آلو،آلو،انجیر خیس کرده،گیلاس،زرد آلو،انگور و هندوانه برای مبتلا نشدن به یبوست توصیه میشود.
دکتر دریانی در پایان یادآور شد:
كشيدن سيگار رفلاكس معده را تشديد می كند چرا که باعث باز شدن دریچه مری به معده میشود.
:: موضوعات مرتبط:
متفرقه ,
,
:: بازدید از این مطلب : 796
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0